1 Maj!

Kan det sägas tydligare? Vi vänder ryggen åt det blå och blickar framåt!

Årets första-majfirande kändes som en befrielse, Vi fick träffas, vi marscherade och vi hördes! Svenljunga Ungdoms Orkester spelade så att det stod härliga till, vackert och mäktigt.

Efter manifestationen genom Svenljunga centrum landade vi i Thilanderska parken där vi började med att tacka SAO:s avgående tamburmajor för all musik han varit med och levererat genom åren!

Det första talet för dagen levererades av Edvin från SSU:

Edvin, SSU

Patrik Harrysson

Vi fortsatte i god kronologisk ordning med att lyssna på Patrik Harrysson. Patrik är vårt kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Svenljunga. Han började med att påminna om att vi socialdemokrater har varit med och skapat en ekonomi i balans, vi har återigen en kulturskola utan avgifter och att vi har skapat en plan för skolorna i Högvad och Kindaholm värd 200 miljoner!

Patrik berättade också om siktet inställt på nya skolor, på kompetensförsörjning och nyetableringar av stora mått.

Vi skall agera i dag för att kunna möte framtiden!

Ulf Olsson

Ulf Olsson är kommunalråd i Borås, han är också ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse.

Han inledde med att påminna om att vår välfärd är frukten av ett hårt arbete och byggandet av välfärden måste fortsätta, varje dag, varje timme!

Han pekade på att Putins skändliga brott i Ukraina kastar sin mörka skugga över varje minut så länge det fortgår. Vi i Sverige ska alltid stå upp för internationell solidaritet, för nedrustning och för fred!

Pensioner, sjukvård och skolor är en del av vår välfärd, den välfärd som betalas av oss alla via vår skattsedel. Det är orimligt att dessa skattepengar skall användas till att betala vinster i profithungriga företag!

Vi Socialdemokrater skall skapa ett samhälle för alla människor! Samhället blir inte vad det blir, det blir vad vi skapar det till!

Det är din röst som räknas den 11 september!

Efter alla dessa klokskaper var det dags för gemenskap omkring den för dagen tända grillen, Per stod för hanteringen av grilltången denna dag. Enkelt och gott!

Vi sänder en tanke av tacksamhet till vädergudarna som var med oss denna deg!

facebook Twitter Email