Vi är i sorg.

Stefan Carlsson har lämnat oss, plötsligt och oväntat. Han  somnade in natten till tisdag.

Stefan var en närmast outtömlig källa till kunskap. Behövde du ha reda på hur det gick till i något politiskt sammanhang var det alltid möjligt att få ett svar av Stefan. Visste han inte själv, så visste han var svaret fanns.

Erfaren, kunnig, samarbetsvillig.

Vi partikamrater kommer att sakna Stefans klargörande utläggningar. Hans berättelser om hur han blev den socialdemokrat han kom att bli. Samtal om skillnad mellan millimeterrättvisa och solidaritet i verkligheten.

Sorg är ett ord fyllt med så många olika känslor.

Jag känner saknad efter en partikamrat, en individ att lita på, med styrka att stärka mig i mina åsikter.

Andra partikamrater, som haft förmånen att njuta av Stefans närmare vänskap, fyller på dessa känslor med längtan efter en vän som bara finns kvar i minnet.

Min egen erfarenhet av familjemedlemmar som fått sina liv avbrutna av olika anledningar ger mig modet att säga att jag kan inte ens gissa hur Stefans familj lider i detta ögonblick. Jag har inga tröstens ord att säga, ingen lindring att bjuda,

Jag vet bara att vi, Stefans partikamrater, kommer att finnas tillstädes om familjen känner att vi kan hjälpa till.

Arbetet med att fylla Stefans kapaciteter på alla olika positioner är i full gång! Vi kommer att klara det, för vår skull, för Stefans skull, för vårt framtida samhälles skull!

Mats Lundberg
Svenljunga Arbetarekommun

facebook Twitter Email